Edmonton bij zonsondergang | © Explore Edmonton

Edmontons River Valley

River Valley Adventure Co. 

Segway tour
Wil je Edmontons River Valley bezoeken, maar wil je iets spannenders doen dan alleen een wandeltocht maken? River Valley Adventure Co., gelegen in het hart van de riviervallei, is waar je Segway-tours kan vinden! Ontdek dit gigantische groene gebied midden in de stad vanaf een stoere Segway. Via River Valley Adventure Co. kan je ook SUP-boards huren om de rivier vanaf het water te ontdekken. Na al je avonturen in de River Valley kan je bij het bijbehorende café genieten van een koffie of lunch.

Fietshuur
Het gebied rondom Edmonton is werkelijk waar adembenemend. Er is geen betere manier om de omliggende natuurgebieden te verkennen dan op de fiets! Bij River Valley Adventure Co. kan je al vanaf €13,- per uur een fiets huren! Edmonton heeft onder andere Noord-Amerika’s grootste stedelijke, groene gebied om te ontdekken. Er is meer dan 150 kilometer aan paden tot je beschikking. Meer informatie over River Valley Adventure Co. vind je hier.

Picknicken in de River Valley | © Explore Edmonton

Edmonton Regional Helicopter

De beste manier om Edmonton te verkennen? Vanuit de lucht natuurlijk! Met de helikoptervlucht ontdek je de stad vanuit een wel heel bijzonder perspectief. Dit is een ervaring om nooit meer te vergeten. De vlucht volgt de North Saskatchewan rivier en brengt je o.a. over de Edmonton River Valley, het parlementsgebouw van Alberta, de Muttart Conservatory, Rogers Place en natuurlijk de skyline van de stad. Meer informatie? Kijk op deze website.

In de River Valley kun je eindeloos wandelen | © Explore Edmonton

Kanoën

Peddel je weg door de North Saskatchewan River Valley terwijl je wilde dieren en mooie natuur om je heen ziet, vergeet ook niet de prachtige skyline van Edmonton te bewonderen. Haskin Canoe’s Sunset tours biedt een unieke ervaring door de achtertuin van Edmonton. Edmonton Canoe organiseert populaire kano- en kajaktrips die de hele dag duren.

De beste manier om de rivier te verkennen is met een boot | © Explore Edmonton

High Level Bridge Streetcar

Maak een rit door Edmonton in een historische tram: bekijk spectaculaire bezienswaardigheden en krijg een idee van de geschiedenis van Edmonton op de hoogste tramovergang ter wereld. Rijd in een prachtig gerenoveerde tramwagon die dateert uit het begin van de 20e eeuw. Krijg een prachtig uitzicht op River Valley die je anders niet zou zien en voel de wind door het raam naar binnen komen terwijl je geniet van de spectaculaire reis over de 100 jaar oude High Level Bridge. Dit is een geweldige manier om van het centrum van Edmonton naar Old Strathcona te reizen.

De High Level Bridge Streetcar | © Explore Edmonton

Meer Edmonton

Wat je nog meer van deze stad kunt verwachten

Test

Adventure in Alberta

Autorondreis, 10 dagen